top of page
Writer's pictureEscape From Reality

Oprește-te puțin și privește în jur


Ei bine, în acest articol voi vorbi despre o carte foarte faină, pe care am descoperit-o din pură întâmplare și am comandat-o de pe Bookster din curiozitate. Este vorba despre o carte mai profundă față de ceea ce citesc eu deobicei, o carte care te pune pe gânduri și care îți transmite un vibe fain după fiecare pagină citită. Ca să nu mai lungesc vorba, carte se numește Oprește-te puțin și privește în jur scrisă de Haemin Sunim.


Haemin este un călugăr budist care a făcut facultatea în California și care este pasionat de profunzimea vieții și a mediului care ne înconjoară. Un om cu multă experiență în relațiile interumane și cu dorință de a învăța mereu ceva nou de la oricine.


Din punct de vedere al structurii cartea are 277 de pagini, se citește foarte ușor, cu un scris mărișor. Recomandarea mea este să o savurați într-un weekend în care vreți să vă relaxați. Mai jos am să las câte un pasaj din fiecare capitol care mie mi-a atras atenția sau mi-a plăcut în mod special. Fiind o carte mai mult spirituală, cred că în acest mod pot să exprim mai bine lucrurile frumoase pe care le-am aflat.


Capitolul 1 - Odihna


”Mă înghesui în vagonul de metrou. Oamenii de îmbulzesc în jurul meu. Pot ori să mă enervez, ori să mă amuz pe seama faptului că nu trebuie să mă apuc de o bară.”


Capitolul 2 - Atenția


”Deseori mintea noastră nu știe ce vrea subconștientul. Credem că ne dorim ceva, dar când obținem resectivul lucru, ne dăm seama că, de fapt, ne doream altceva.”


Capitolul 3 - Pasiunea


”Fii genul de om care se poate pune în locul altuia și poate înțelege situația nu doar din propriul punct de vedere, ci și din perspectiva celuilalt.”


Capitolul 4 - Relațiile


”Când ți se cere să faci ceva, hotărăște dacă ești capabil. Dacă nu, atunci refuză cât mai curând cu putință. Dacă nu refuzi, va trebui să plătești pentru ea.”


Capitolul 5 - Dragostea


”Ești frumos nu pentru că ești mai bun decât alții, ci pentru că numai tu poți zâmbi așa.”


Capitolul 6 - Viața


”Visează la scară mare, dar pornește cu pași mici. O mică schimbare poate să aibă un efect important asupra vieții tale.”


Capitolul 7 - Viitorul


”Încearcă acest două lucruri în același timp: prefă-te că deja ești un campion și muncește sârguincios pentru a deveni unul.”


Capitolul 8 - Spiritualitatea


”E un semn de mare forță spirituală să păstrezi secretul altcuiva.”


Sunt mult mai multe lucruri frumoase și învățăminte pe care le poți desprinde din carte, mi-a fost destul de dificil să le aleg și pe acestea, dar sper că v-au atras atenția și deja stiți care va fi următoarea lectură. :)


În cazul în care ați citit-o, ce va plăcut mai mult la această lectură?

Dacă nu ați citit-o vă las câteva ponturi de unde vă puteți procura cartea:






8 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page