top of page
Writer's pictureEscape From Reality

Lykke


Mica enciclopedie Lykke: În căutarea celor mai fericiți oameni din lume este scrisă de Meik Wiking, CEO-ul Institutului de Cercetare a Fericirii, din Danemarca (da, există un astfel de institut :) ). S-au efectuat diverse studii care atestă faptul că Danemarca se numără printre cele mai fericite țări din lume. Oare care sunt factorii care îi determină pe danezi să fie atât de fericiți? Am enumerat mai jos câteva dintre aspectele despre care am citit în carte.


Se bucură de lucrurile simple precum: o cană de cafea bună baută înainte de a pleca spre birou, mersul cu bicicleta, timpul petrecut cu familia și altele.Comunitatea în care locuiesc sau pe care și-o creează. Work/life balance: programul de lucru este de la 8-9 dimineața, până la 4, cel târziu 5 după-masa, pentru ca aceștia să se poată bucura de mai mult timp liber în care să facă activitățile care le plac. Învățământul superior este gratuit.Trenurile ajung la timp.În casele de aici se aprind mai multe lumânări decât oriunde altundeva în lume, pentru că este Hygge.


În această care veți găsi tot felul de idei simple de pus în practică, pentru a duce o viață mult mai lykke, de la cum ne petrecem timpul atât de prețios, la cum relaționăm cu vecinii și cum gătim cina. Cartea adună dovezi, povești și ponturi din cele mai fericite colțuri ale lumii.


Unul dintre multele lucruri faine pe care le-am aflat citind această carte, este faptul că există un site, respectiv https://www.randomactsofkindness.org/ unde găsești tot felul de idei mișto pentru a face fapte bune, începând de la a face un compliment sincer, a da mai departe o carte care ți-a plăcut foarte mult, până la a stânge bănuți pentru o cauză nobilă/ un caz social.


Trăim în vremuri destul de controversate și tumultoase, unde mulți oameni fac mai mult rău în jurul lor, decât bine. Ce ar fi să fim noi primii care fac o faptă bună, un gest frumos și ne înconjurăm de oameni frumoși la fel ca noi?


Mai multe lucruri interesante despre danezi și fericirea lor, care se pot aplica și în cazul tău, te las să descoperi citind Mica enciclopedie Lykke.


Enjoy reading! :)

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page