top of page
  • Writer's pictureEscape From Reality

Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul


Până acum nu am mai citit cărți de Robin S. Sharma, but this is a good one. Nici cărți motivaționale nu citesc prea des, dar asta chiar a fost faină și am să îți sun și de ce.


Poveste începe cu avocatul faimos, Julian Mantle, care trăiește o viață haotică și este la un pas de moarte, suferind un atac de cord în timpul susținerii unui proces în sala tribunalului. După acest incident nu se mai știe nimic despre el, până când, într-o zi Julian își face apariția în biroul lui John, sigurul prieten pe care îl mai avea.


Julian era cu totul schimbat față de cum și-l amintea John, era mult mai tânăr, iar simptomele de bolnăviciune și bătrânețe îi trecuseră ca prin minune. Oare ce l-a tranfosrmat miraculos pe faimosul avocat și l-a făcut să renunțe la practicarea dreptului și la bunurile materiale? Ei bine, te las pe tine să descoperi, căci nu vreau să stric farmecul poveștii, dar am să las mai jos câteva pasaje din carte care mi-au atras atenția și m-au pus pe gânduri.


Gândurile sunt lucruri vii, fascicule mici de neregie, dacă vrei. Majoritatea oamenilor nu se gândesc deloc la calitatea gândurilor lor și, totuși, calitatea gândurilor determină calitatea vieții. Gândurile fac parte din lumea materială la fel de mult ca lacul în care înoți sau strada pe care mergiș mințile slabe duc la acțiuni slabe. O minte putrenică, disciplinată, pe care oricine o poate cultiva prin practică zilnică, poate face miracole.


Dacă vrei să-ți fortifici mușchii brațelor trebuie să îi antrenezi. Dacă vrei să-ți întărești mușchii picioarelor trebuie mai întâi să îi exersezi. La fel, mintea ta va face lucruri minunate pentru tine doar dacă îi permiți. Va atrage tot ceea ce-ți dorești în viața ta, odată ce înveți cum să operezi cu ea în od eficient. Înțelepții din Sivana au o zicală deosebită: ”Limitele vieții tale sunt doar creații ale propriului tău eu.”


Entuziasmul este elementul cheie al unei vieți reușite. [...] Fiecare dintre noi, într-o zi obișnuită are aproximativ 60.000 de gânduri. Scriindu-ți dorințele și scopurile pe o bucată de hârtie trimiți un semnal minții tale subconștiente că aceste gânduri sunt mult mai importante decât restul de 59.999. Mintea ta va începe stunci să caute toate ocaziile pentru a-ți îndeplini destinul. Este realmentr u proces științific. Cei mai mulți dintre noi nu suntem conștienți de el.


Trebuie să fii nemilos când este vorba de timpul tău. Învață să spui NU. A avea curajul să spui nu micilor lucruri din viață, îți va da posibilitatea să spui da lucrurilor mari.


Totodată am aflat cât de importantă este gândirea pozitivă și acordarea unui răgaz pentru a reflecta la ziua care tocmai a trecut, astfel încât să analizezi ceea ce ai putea să îmbunătățești la tine. Se pare că o astfel de carte este benefică, din când în când, strecurată printre lecturile fantasy și nu numai.


Aștept părerea ta despre lectura propusă de mine :)


13 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page