top of page
  • Writer's pictureEscape From Reality

Castelul de sticlă


Castelul de sticlă este o carte descoperită întâmplător pe Bookster, i-am citit descrierea și am zis să încerc să văd dacă îmi place. Ei bine ... ce pot să spun este că m-am impresionat povestea scriitoarei Jeannette Walls, care este și personaj în același timp.


Scriitoarea a ales să își povestească viața pe care a trăit-o din copilărie, până de curând. Ea provine dintr-o familie destul de numeroasă, cu 2 surori și un frate, împreună cu părinții lor. Își duceau traiul de pe o zi pe alta, de multe ori nu aveau ce mânca, tatăl lor era beat de cele mai mlte ori, iar mama era mai degrabă preocupată de artă. Pictura era pasiunea ei, pe care îi plăcea să o împărtășească cu drag copiilor ei.


De cele mai multe ori Jeannette și familia ei erau pe drumuri, dormeau în rulote, case vechi (unde chiria era foarte mică sau inexistentă), în deșert, sub cerul liber și nu numai. Toate acestea se datorau faptului că tatăl său era mai mereu urmărit de către poliție sau de alte persoane cu care făcuse afaceri ilegale, pentru a le pune ceva pe masă copiilor lui. Cu toate acestea, Jeannette a avut parte de experiențe interesante, a călătorit în orașe, în care alți copii visează să ajungă, precum Las Vegas, California, Colorado și multe altele. De asemenea, copiii se bucurau de toate învătăturile primite de la părinți din fiecare călătorie pe care o aveau.


O dată cu trecerea timpului, Jeannette și sora ei mai mare, Lori, au crescut și și-au dat seama că nu era o viață tocmai bună pentru ele și frații lor, cea pe care au avut-o împreună cu părinții lor. De aceea au hotărât, în secret, ca după terminarea liceului să plece pe rând câte unul în New York. Acolo vor avea parte de diverse aventuri, până când apar și părinții lor în peisaj. Acești ajung să traiască pe străzi din proprie voință, fiind că nu vor să beneficieze de ajutorul copiilor lor, care între timp și-au creat o situație financiară bună și s-au mutat la casele lor.


Povestea este mult mai interesantă de atât, în carte fiind menționate toate aventurile fericite și mai puțin fericite prin care trec Jeannette și frații ei. Cel mai mult m-a impresionat faptul că povestea este reală și cineva a avut curajul să spună publicului larg detalii despre copilăria modestă pe care a avut-o.


De asemenea, s-a făcut și film pe baza acestei cărți:


Totuși, îți recomand să citești cartea, iar apoi să vezi filmul. Ți se vă părea mult mai frumoasă și profundă povestea :).


P.S. Este posibil să îți scape două-trei lacrimi la finalul filmului.


5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page